Steigernetten en steigerweefsels

Een oude gevel zandstralen? Een historisch gebouw, een herenhuis, een monument of een kerk in zijn oude staat herstellen? Of bruggen en elektriciteitsmasten onderhouden? Naargelang de toepassing zijn steigernetten onmisbaar. Ze worden voor de gevel aan de werfstelling bevestigd en houden zo puin, stof en andere ongewenste materialen tegen. Op die manier worden zowel de voorbijgangers als de omgeving beschermd bij allerhande constructie-, (gevel)restauratie- en industriële behandelingswerken.

In de bouwsector worden steigernetten – en steigerweefsels – dagelijks gebruikt door aannemers, stellingbouwers en gevelreinigingsbedrijven. Zowel bij renovatie en restauratie als bij nieuwbouw. Van isolatie tot reiniging als gevelbepleistering. Afhankelijk van de aard en de duur van de werken wordt geopteerd voor een lichte of een zware variant. In het eerste geval spreken we van steigernetten, in het tweede van steigerweefsels. Het verschil zit in de winddoorlaatbaarheid. Die bedraagt bij steigernetten 50 à 80%, ten opzichte van 10% bij steigerweefsels.

Fijnmazige steigerweefsels met 10% winddoorlaatbaarheid

Steigerweefsels beschermen de omgeving tegen stof, zand of andere materialen bij het reinigen, restaureren of bewerken van gevels of andere constructies. De fijnmazige steigerweefsels met 10% winddoorlaatbaarheid zijn ook in brandwerende kwaliteit verkrijgbaar.

Steigernetten met 50% tot 80% winddoorlaatbaarheid

Steigernetten worden gebruikt op werven met risico op vallend puin en andere grotere materialen.

Heeft u vragen of wenst u een offerte?