Personenopvangnetten

Personenopvangnetten (of veiligheidsnetten voor de opvang van personen) zijn verplicht op werven met valrisico. Denk aan industriebouw, bruggenbouw, afbraakwerken, de installatie van zonnepanelen op het dak, … Zoals hun naam het zegt, leveren deze horizontale valnetten een belangrijke bijdrage op het vlak van valbeveiliging. Doordat ze onder de te beveiligen werkplek (koepels, bruggen, stellingen, …) worden gehangen, worden arbeiders bij een val immers opgevangen zonder dat ze zich bezeren.

Onze valnetten: getest en goedgekeurd

De personenopvangnetten van Javer zijn gekeurd en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1263-1 type S. Ze bestaan uit knooploos polypropyleen met een standaard draaddikte van 5 mm en een maaswijdte van 100 mm. In combinatie met de minimale breekkracht van 30 kN en het in de rand geweven zoomtouw vormen deze veiligheidsnetten dus een uiterst betrouwbare oplossing bij een eventuele val. Althans, wanneer ze conform de regelgeving worden opgehangen. De valhoogte mag namelijk niet meer dan 3 meter bedragen binnen een afstand van 2 meter tot de netranden. Op alle andere punten bedraagt de maximale valhoogte 6 meter.

Standaard of op maat

De Javer personenopvangnetten met standaardafmetingen (6 x 10 m of 12,5 x 12,5 m) zijn snel uit voorraad leverbaar. We maken ze echter ook op maat. In de gewenste afmetingen en met afwijkende draaddiktes, maaswijdtes en kleuren. Zijn er meerdere valnetten naast elkaar nodig? Dan worden ze verbonden met een koppeltouw of wordt een minimale overlapping van 2 meter in acht genomen.

Soorten personenopvangnetten

Personenopvangnet maaswijdte 100 mm

Personenopvangnet maaswijdte 60 mm

Personenopvangnet maaswijdte 45 mm

Heeft u vragen of wenst u een offerte?