Zijwandveiligheidsnetten

Zijwandveiligheidsnetten (ook wel zijwandbeveiligingsnetten of netten voor zijwand- en dakrandbeveiliging) zijn verplicht op werven met valrisico. Denk aan dakwerken, gevelrenovatie industriebouw, bruggenbouw, … Deze verticale beschermnetten zijn cruciaal voor een efficiënte valbeveiliging. Ze worden bevestigd aan stellingen en steigers ter hoogte van de dakranden of voor de gevel. Op die manier worden dakwerkers tegengehouden (of opgevangen) wanneer ze uit evenwicht raken.

Dakwerkers optimaal beschermd

De zijwandveiligheidsnetten van Javer zijn gekeurd en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1263-1 type U. Ze bestaan uit knooploos polypropyleen met een draaddikte van 5 mm, een randkoord van 8 mm en een maaswijdte van 45, 60 of 100 mm. Deze witte, groene of blauwe randbeveiliging vormt een zeer betrouwbare oplossing bij een eventuele val. De verticale randnetten kunnen op vier manieren aan de leuning worden bevestigd: door de mazen geschoven over de leuningbuis, met ingenaaide gespriemen, met ingenaaide sjorkoorden of met een gewikkeld touw.

Afmetingen en kleuren naar keuze

De Javer zijwandveiligheidsnetten met standaardafmetingen zijn snel uit voorraad leverbaar. We maken ze echter ook op maat. In alle afmetingen, kleuren en uitvoeringen.

Soorten zijwandveiligheidsnetten

Heeft u vragen of wenst u een offerte?